Атрактивна детска програма за най-малките посетители на фестивала

Отношението към храната е нещо, което се възпитава още в ранна детска възраст и затова сме се постарали да включим в програмата на фестивала ни интересни забавления за деца.

Поканили сме любимецът на малки и големи – Бате Енчо, който ще се превърне в Енчо Сан за специалното си японско детско шоу! На 11 август 2019 от 10:30 ч. ще играем японски игри, ще пеем японски детски песнички, а след това ще готвим и японска храна!

Така те не само ще се забавляват, докато похапват, но и ще научат някои от първите си кулинарни уроци.

А след като се позабавляваме, в 15 ч. Бате Енчо ще ни покаже как се прави якитори – традиционно японско ястие, което се е научил да прави в Япония от местни майстори.

А на 7 август 2019 от 16 ч. Кристиана Лазарова – една от участничките в MasterChef – ни е приготвила една чудесна детска работилница – #ОбратноНаУчилище – идеи за обяд за ученици!Знаем, че е трудно да изберем правилната храна за децата ни, когато са на училище или просто извън кулинарния ни контрол.

#MissChrissKiss ще ви покаже как се пържат картофи без олио, как се правят полезни понички и кексчета и даже ще ги опитаме на място!

А на 8 август 2019 от 16 ч. ще експериментираме с течен азот!

Зрелищните експерименти с течен азот са подготвени от Щурите професори на Щура лаборатория. Ще има фонтани и гейзери от най-студеният елемент на земята – течният азот.

Професорите ще стопят балон и ще изстрелват течен азот от огромни оръдия. Както всички програми на Щура лаборатория, така и тази е интерактивни.

И най-интересното – зрителите също могат да вземат участие в експериментите.

Детското шоу с полимери от 18 ч. на 8 август 2019 също не е за изпускане, защото под ръководството на опитните Щури професори децата могат да смесват, разтварят и съединяват химични реагенти.

Всяко дете ще има възможността да се запознае с химията и да си направи научен подарък, който може да си вземе вкъщи. Децата ще узнаят що за вещества са полимерите. Ще изучат техните свойства чрез весели експерименти.

И това не е всичко – на 8 август 2019 за децата ще има и Динозавърско шоу!

Щура лаборатория и Интересна наука представят Динозавърско шоу за деца. Интерактивният ни динозваър обича де се гушка и танцува. Малките пакостници могат да го погалят и нахранят, да вкарат ръка или глава в устата му и да си направят снимки с него, да танцуват заедно. 

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е IMG_8646-1024x576.jpg

Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.   

Участниците проследяват историята на Юрския период чрез специално подбрани химични и физични експерименти.

Вижте какво ще се случва в Детската зона на фестивала: