Кулинарни демонстрации от близо и далеч

Освен интересни кулинарни демонстрации от добре познати блогъри и артисти, на фестивала ще можете да се насладите и на азиатска, арабска, мексиканска и испанска кухня.

Затова ще се погрижат гостите ни от Виетнам, Кувейт, Мексико и DJ Paella.

Това ще се случи в последния фестивален ден – 11 август 2019.

Още в 12 часа Ник Тодоров, основателя на марката за градски начин на живот „На Тъмно“, в ролята на DJ Paella ще направи своята кулинарна демонстрация, посветена изцяло на неговата страст – испанската кухня.

Веднага след това, в 13:30 Чунк Ван Нгуен ще сложи престилката, за да ни демонстрира как се постига уникалния вкус на азиатските ястия.

Чунк Ван Нгуен родом от Ханой, Виетнам. От 33 години живее в България. Една от тайните на азиатската кухня според него е умелото използване на подправките. Много е важно също да се подбират качествени продукти и за това той търси най-добрите съставки и използва автентични техники, за да осигури добра храна, която да задоволява не само стомаха, но и всички сетива.

В 14:15 ще се докоснем и до тайните на ориенталската кухня.

За тях ще ни разкаже Махмуд Албрияни, който е роден Кувейт, но живее в България от 27 години.

Гражданин на света, който може да се справи с всяко кулинарно предизвикателство. „Умея да готвя почти всичко от световната кухня, защото всяка държава ми е на сърце!“ – споделя Махмуд

Това го прави и един от забележителните участници в MasterChef.

Интернационалната ни фиеста продължава с Луис Монтеро в 16 ч.

Луис Монтеро живее в България от 1985 г. и е културно аташе на Мексико. С богатия си кулинарен опит е един от основните консултанти по мексиканска кухня у нас, често провежда кулинарни демонстрации и обучения.

Три продукта диктуват облика на мексиканската кухня – твърди сеньор Монтеро – Това са фасулът, царевицата и чушките. Само чушките в Мексико са около сто вида и всеки дава специфичен вкус на ястията”.

Луис Монтеро може да ви смае с кулинарните си познания, които нерядко обвързва с културните привички на мексиканците.

Той ще направи кулинарна демонстрация на фестивала и ще бъде част от журито на първото издание на European Street Food Awards – България, което ще отличи българският представител за европейските финали в Швеция през септември.