Популярни кулинарни блогъри и готвачи ще направят свои демонстрации

Някои от най-популярните кулинарни блогъри ще се включат и в бургаското издание на Street Food & Art Festival. Вижте кои са те и какво са ви приготвили:

Станислав Райчев е победителят в кулинарния ТВ формат MasterChef през 2018.

Той е от Бургас и по професия е… пожарникар. Успява да съчетае умело огнената си професия с другата си голяма страст – кулинарията. А съвсем наскоро се завърна и от обучение в кулинарна академия в Англия.

Като един истински MasteChef не се съмнявайте, че има много кулинарни трикове, на които ще ви научи, затова не пропускайте демонстрацията му на 7 август 2019 от 18:30 ч.

Васил Якимов е професионален готвач с повече от 15 години опит в кулинарната индустрия. Завършил е професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ във Варна и е натрупал е своя опит в различни ресторанти по света, някои от които отличени със звезда Michelin. Завършва и кулинарната академия на HRC.

След като се завръща в България, шеф Якимов става част от екипа на Кулинарния институт към Висшето училище по мениджмънт и не скрива страстта си към старобългарската кухня, чиито традиции се опитва да запази и предаде на следващото поколение готвачи.

Отличен е с много награди, някои от които са “Най-добър готвач на годината“ на Кулинарната купа на България 2018, „Най-добър отбор на България“ в Кулинарната купа на България 2014, 1-во място за и 3 златни медала в категории „месо“, „риба“ и „десерт“ на международно кулинарно състезание, организирано от турските професионални асоциации в градовете Измир и Айдън, Турция през 2018.

Неговата демонстрация е на 11 август 2019 от 16:45 ч.

Кристиана Лазарова е от Бургас. Учила е музикална педагогика в Швеция, но кулинарията – и най-вече сладкарството – са голямата й страст. Спортният й дух я води в телевизионното състезание MasterChef, където също оставя кулинарна следа.

Кристиана знае как се прави хайвер от бира и защо лилавото зеле може да изглежда и розово, и тъмно синьо, и вярва, че българският кулинарен фюжън не е илюзия.

На 7 август 2019 от 16 ч. Кристиана ще ни покаже как можем да приготвяме вкусна и здравословна храна на децата за училище.

А на 8 август 2019 от 18 ч. е кулинарната й демонстрация.

Карина Попова е един от най-колоритните участници в Masterchef 2017. Вегетарианка с усет към вкусната и красиво сервирана храна, която може да готви умело и месо. Но страстта й са морските дарове.

„Станах вегетарианта ка 17 г, но няколко години по-късно, в Корея, започнах да консумирам морска храна“ – споделя Карина и добавя, че най-ценните си кулинарни техники е научила от свои приятели – готвачи в различни ресторанти по света, с които са се събирали да си готвят заедно в домашни условия.

Най-голямото си вдъхновение черпи от Жак Пелен и не спира да експериментира в кухнята.

Изпитвам жестоко удоволствие от това да сложа тенджерата на тигана, да режа и пускам в нея някакви продукти“ – споделя Карина, която освен че ще ни разкаже за своето виждане за храната, ще направи и кулинарна демонстрация на 7 август 2019 от 17 ч.

Десислава Кирова е кулинарен блогър от Бургас, която е посветила хобито си на сладките изкушения.

Деси споделя, че преди десетина години е имала две мечти – да се занимава с литература и да има верига от сладкарници в цялата страна. Първата мечта е вече факт, но за втората е трябвало време, докато осъзнае, че може да сподели страстта си във… виртуална сладкарница.

И така се ражда блогът й – „Тортичка“ , а на фестивала ни в Бургас ще можете да се насладите на кулинарната демонстрация на Деси .

Станка Стоянова е автор и създател на кулинарния блог Know How To Cook, посланик на Food Revolution в България и доброволец във фондация „За храната“.

Вярва, че истинската, качествена и вкусна домашна храна не е мисия невъзможна и в стремежа си да вдъхнови и други хора да постигнат тази кулинарна хармония започва да публикува рецептите в блога си Know How To Cook. Това е място за лесни, изпитани рецепти, приготвени с достъпни и предимно локални, сезонни продукти.

Рецептите в блога й са тествани, приготвени със сезонни продукти, без глутен, без лактоза и без рафинирана захар. Защо без глутен и без лактоза? Защото Станка има автоимунно заболяване и непоносимост в различна степен към зърнени храни със съдържание на глутен и млечни продукти.

Готова е да ви убеди колко лесно е да е вкусно по време на кулинарната й демонстрация на 8 август 2019 от 16 ч.!

И макар все още да не е блогър или професионален готвач, не трябва да пропускате кулинарната демонстрация и на Филип Аврамов.

Актьор, музикант… и майстор в кухнята! Това е Филип Аврамов, който крие много повече таланти в себе си, отколкото подозирате.

Той е толкова добър в киното и театъра, колкото и в кухнята! Публиката на Street Food & Art Festival във Варна и Пловдив вече се убеди в кулинарните му умения, време е и бургазлии да разберат защо истинския артист е добър във всичко, с което се захване.

Неговата кулинарна демонстрация ще бъде на 8 август 2019 от 19 ч.