Карина Попова е един от най-колоритните участници в Masterchef 2017. Вегетарианка с усет към вкусната и красиво сервирана храна, която може да готви умело и месо. Но страстта й са морските дарове.
„Станах вегетарианта ка 17 г, но няколко години по-късно, в Корея, започнах да консумирам морска храна“ – споделя Карина и добавя, че най-ценните си кулинарни техники е научила от свои приятели – готвачи в различни ресторанти по света, с които са се събирали да си готвят заедно в домашни условия.
Най-голямото си вдъхновение черпи от Жак Пелен и не спира да експериментира в кухнята.
„Изпитвам жестоко удоволствие от това да сложа тенджерата на тигана, да режа и пускам в нея някакви продукти“ – споделя Карина, която освен че ще ни разкаже за своето виждане за храната, ще направи и кулинарна демонстрация на фестивала Street Food & Art Festival – Бургас.