Луис Монтеро е роден през 1961 г. в Мексико сити. От 1985 г. е в България, женен е за българка и е културно аташе на Мексико. С богатия си кулинарен опит е един от основните консултанти по мексиканска кухня у нас, често провежда кулинарни демонстрации и обучения.
„Три продукта диктуват облика на мексиканската кухня – твърди сеньор Монтеро – Това са фасулът, царевицата и чушките. Само чушките в Мексико са около сто вида и всеки дава специфичен вкус на ястията”.
Луис Монтеро може да ви смае с кулинарните си познания, които нерядко обвързва с културните привички на мексиканците.
Луис Монтеро ще направи своя кулинарна демонстрация на фестивала и ще бъде част от журито на първото издание на European Street Food Awards – България, което ще отличи българският представител за европейските финали в Швеция през септември.