EUROPEAN STREET FOOD AWARDS – България 2019 – Финал

Финалите на най-голямото street food състезание в Европа наближават и за първи път България също ще излъчи свой финалист! Това ще се случи по време на Street food & Art Festival – Бургас на 11 август 2019.

В края на септември ресторанти на колела и каравани ще поемат към Швеция от всички страни на континента. Независимо дали сте фенове на белгийските бургери, финландските десерти или португалския пудинг, не трябва да пропускате това събитие, защото на едно място ще съберем най-добрите готвачи от Европа. Победителят ще бъде излъчен от гласовете на публиката, а наградата е огромен трофей и възможността да се хвали с постижението си цял живот!

Повече от 15 страни ще проведат свои национални състезания през лятото и победителите им ще представят държавите си на финала в Малмьо, Швеция, на 27 и 28 септември 2019. Най-добрият от тях ще се окичи с титлата Европейски шампион на European Street Food Awards 2019.

European Street Food Awards е най-голямото събитие в street food календара и ще включва и съдийски панел от знаменитости, гост диджеи, неустоими барове и вкусни изкушения.

„Много сме развълнувани, че тази година наградите ще се проведат в Швеция“ – казва Linn Möller-Laketic, организатор на събитието. „Миналата година финалът бе в Берлин и премина при огромен успех, но сега смятам, че сме на съвсем ново ниво. Нямаме търпение да видим новата вълна street food готвачи и ентусиасти и ви очакваме с нетърпение в Швеция“.

А създателят на European Street Food Awards – Richard Johnson, споделя „Културата на уличната храна превзема света и това е защото искаме да се храним различно. Вече не искаме петстепенни менюта, строги ресторанти – искаме по малко от всичко. Уличната храна прави светът доста по-приятно място!“

Ако и вие сте запленени от street food културата и има какво да покажете, непременно се включете в националното състезание. Повече подробности ще откриете ТУК!

А кое е журито на българското издание на наградите – вижте ТУК.