Pizza shopПицата, която ще откриете в „Pizza shop“ е прясно приготвена изцяло с италиански продукти, с висока хидратация и бавна студена ферментация, и с ниско въглехидратно съдържание.

Пицата е може би една от най-обичаната храна в света, но това не значи всяка пица, а само тази, която носи в себе си италианските традиции и съставки. Всъщност да попаднеш на „уникално вкусна пица“ е голяма рядкост.

За да успеем да направим пицата не само вкусна но и полезна трябва да открием нейната „тайна“. Тя се състои в съчетанието на качествени италиански продукти, опит в замесването на перфектното тесто, използване на висок клас професионално италианско оборудване и щипка любов към всяка хапка от това неустоимо изкушение.

Защо „пицата в тава“ или „пицата на лопата“ е пицата, в която Pizza shop откриват перфектното съчетание на вкусната и полезна храна?

Високата хидратация и дългата ферментация е малката „тайна“ , която прави тази пица неустоима. С добавянето на повече вода в тестото се постига по-лесна работа на маята и пълно разграждане въглехидратите в брашното до лесно усвоими. Така тестото става леко на вкус, при печене се отварят много въздушни балончета и накрая се получава хрупкава коричка отвън.